Aircoservice

Aircoservice

Voor de gezondheid en veiligheid van u en uw medepassagiers is het van groot belang dat uw airconditioning in optimale conditie is. In de zomer zorgt de airconditioning voor een aangename koeling, maar ook de rest van het jaar heeft de airconditioning een aantal belangrijke functies. Zo wordt het beslaan van de ruiten voorkomen en zorgt het voor een prettig klimaat in de auto. Daardoor blijft u beter alert wat de kans op een ongeluk enorm verlaagd. Regelmatig, en vakkundig, onderhoud van de airconditioning is van belang om deze in optimale conditie te houden. Wij bieden u verschillende aircoservices.

Aircocheck

De check geeft een goed beeld van hoe uw airconditioning functioneert. De werking wordt gecontroleerd door een temperatuurmeting en visuele inspectie. Het is raadzaam de check jaarlijks tegelijk met uw onderhoudsbeurt uit te laten voeren. De aircocheck is bij ons een service voor u als klant en dus kosteloos.

Aircoreiniging

Bij onvoldoende airco onderhoud komen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen via de ventilatie in het interieur van de auto terecht. Hierdoor kunnen nare allergische reacties ontstaan, zoals niezen, hoesten en vaak irritatie van de ogen. Daarnaast ontstaat er vaak een onprettige, muffe geur. De micro-organismen verzamelen zich veelal in de verdamper van de airconditioning en in het interieurfilter. De verdamper is geïntegreerd in het ventilatiesysteem. Het interieurfilter haalt pollen, stof, vuil en organismen uit de lucht zodat de lucht schoon uw auto in stroomt. Bij de aircoreiniging wordt de verdamper gedesinfecteerd en worden bestaande organismen gedood. De verdamper wordt bovendien bedekt met een beschermende laag die lange tijd de aangroei van schadelijke stoffen beschermt. Het interieurfilter wordt bij de aircoreiniging gecontroleerd en indien nodig vervangen. Het is raadzaam de aircoreiniging eens per twee jaar preventief uit te laten voeren. U kunt bij ons uw airco laten reinigen voor € 39,95 excl. het vervangen van het interieurfilter.

Complete aircoservice (vullen)

De complete aircoservice bestaat uit een aircocheck, een druk- en lektest en het vullen en recyclen van het koudemiddel van de airconditioning. Bij het gebruiken van het aircosysteem verliest het systeem altijd wat koudemiddel, daarom moet dit om de zoveel tijd aangevuld worden. De complete aircoservice kost € 96,59.